Cadoul

Din intuneric, in mintea ei amortita de anestezie, a incoltit un gand: traiesc!… Il invartea pe toate partile, il repeta si-l savura… Nu voia sa deschida ochii. Se juca cu mintea ei acum treaza , nedorind sa se conecteze inca la lumea pe care, in mod surprinzator, nu o parasise. Se simtea atat de bine, incat a inceput sa aiba dubii ca mai traieste. A vrut sa-si miste un deget si acesta a ascultat-o ! A deschis ochii si lumina a ametit-o. I-a inchis la loc, dorind sa se bucure in continuare de intuneric si de starea de bine. A alungat orice gand si a hotarat sa se hraneasca cu senzatii, ca un bebelus abia venit pe lume. Adulmeca lacoma mirosul de spital, se invelea cu unda de aer rece care ii facea sa se infioare pielea atat de sensibila acum, a mainilor, trecea limba peste pielea crapata a buzelor… oare cand i-or fi scos tubul ?… Deodata a simtit ceva neobisnuit in palma dreapta. Ceva metalic… A deschis brusc ochii si mii de sageti i-au trecut tample. A respirat adanc si s-au mai potolit. A incercat sa-si ridice mana si a simtit-o ca de plumb. Si-a adunat toate puterile si a adus-o in dreptul ochilor. Avea in palma un lantisor cu un pandantiv la capat. Un fel de cusca micuta, stilizata, care inchidea o perla aurie foarte frumoasa.

– Ai  admiratori deja ! se auzi o voce vesela.

– Buna, dragule, ai venit!… Intinde mana si-i atinge obrazul ca un orb care vrea sa recunoasca trasaturile cuiva… Am crezut ca sunt de la tine!  Ai idee?…

– Eram pe culoar cand a venit mama donatoarei. Te cauta si n-ar fi vrut sa mai astepte, asa ca i-am spus sa intre.  Al fetei ei a fost pandantivul, l-a primit cand a implinit 18 ani si de atunci nu l-a scos nici o clipa de la gat. A insistat sa ti-l dea tie si, iti dai seama, nu am putut-o refuza.

A luat iar bijuteria in mana si a trecut-o un fior. Inima tinerei fete se zbatea acum in pieptul ei asemeni micutei perle prinsa in capcana metalica a pandantivului. Bijuteria aceasta reprezenta legatura ei cu viata, pretioasa… fragila… atat de importanta!

Anunțuri

3 gânduri despre “Cadoul

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s