Cu „natura” trece…

„Iar e bolnava cea mica… Nu a mai pus mana nici pe mult iubita papusa Bratz, ca sa nu mai vorbim de faptul ca nici creioanele colorate nu mai sunt la mare cautare, iar renumitele caiete de copii Disney nu au mai parasit raftul de jucarii de ceva timp.  Nu a terminat bine tura trecuta de medicamente ca iar au aparut mucii, tusea, eventual vreo durere de ureche…” Scenariul e cunoscut si intalnit la tot pasul. Medicina alopata, in ultima perioada cel putin, nu mai este un aliat de nadejde al organismelor noastre obosite de stress, poluare sau alimentatie deficitara. Astfel, pe cardul de fidelitate de la farmacia dn colt se aduna puncte bonus, gramezi, gramezi… iar bietul ficat nu mai pridideste sa metabolizeze ce nici in vis n-a visat si se ofileste sub avalansa de chimicale de sinteza… Sau poate o mai fi vreo alternativa?!… Bineinteles ca este! Transplantul de … obiceiuri…! Leacuri de la batrani si din natura! Macar in momentele in care vedem ca tratamentele clasice nu mai dau rezultatele scontate, ar trebui sa ne intoarcem privirea catre natura, cea mult incercata si catre ce ne poate oferi ea in ameliorarea suferintelor noastre. Si daca ne-am hotarat sa pornim pe acest drum, mai lung, fie apelam la vedre de ceaiuri, prisnite cu mustar sau tarate, capatani de usturoi si orice leac zis „babesc” pentru alungarea demonilor virali sau de orice alta provenienta, fie alegem comoditatea extractelor standardizate din plante create si testate sub atenta supraveghere a unor oameni de stiinta, contemporani(!) si de renume. Mamicilor care au un servici sau alte indatoriri, cred ca le-ar fi mai de folos sa apeleze la ultima varianta, prima fiind mare consumatoare de timp si nervi. Si daca tot vorbim de o raceala dupa alta raceala, imunitatea copilasului trebuie revitalizata prima.

Kids GreeensUnul din produsele cele mai complexe create de Calivita pentru copii este Kids Greens, un amestec de peste 60 principii active menite sa satisfaca cerintele nutritionale ale organismului lor mititel dar solcitat la maxim in perioadele scolare sau prescolare. Pe langa vitaminele si mineralele care nici nu mai necesita pomenire, suplimentul alimentar beneficiaza de aportul a ceea ce mas media a intitulat „super alimente”, cum ar fi spirulina, brocoli, lucerna, germeni de orz si grau, clorela, spanac, la care se adauga atat de mult laudatele si necesarele fibre, provenite din mar, in, tarate de orez. Din tablete nu puteu lipsi antioxidantii sau ciupercile Maitake şi Reishi, utilizate de mii de ani si studiate si apreciate in ultimul timp de numerosi oameni de stiinta pentru efectele lor benefice.

Si urmarea tratamentului de imunizare, copilasul se reintoarce vesel si cu chef de joaca, la masinutele lui, la papusile Bratz, la caietele destinate desenelor atat de optimiste si colorate. Si cum sa nu ne bucuram cand il vedem ca pune cuburi peste cuburi, peste carti, peste cutii, peste casute de papusi formand turnuri atat de periculoase, dar grozav de amuzante, sau sarind peste jucarii de trimite sufletul mamei intr-un colt indepartat… Sau cand insira masinutele in concursuri furtunoase sau le trage peste covoare, peste mobile fine… Copilul sanatos in timpul jocului este cel mai placut fenomen al naturii, cel mai complet si complex tratament al supararii, depresiei …  Si acesta este motivul pentru care teancul de jucarii creste, spatiul de depozitare scade si bucuria, imaginatia sau voia buna a copilului atinge cote greu de descris in cuvinte.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s