Sa ai ce-ti trebuie

GtoolsIubeste-ma… iubeste-ma… iubeste-ma… iubeste-ma… repeta el in soapta, ca intr-un fel de descantec, incercand sa alunge duhurile rele ce intrasera probabil in fata blonda. Aceasta isi facea bagajul cu gesturi sacadate, trantind selectiv tot ce putea fi trantit… Un trosnet de usa, urmat de un scartait de masina neincalzita si linistea se aseza grea.
– N-ai ce-ti trebuie, mai! Asta-i concluzia! Cuvintele ei ramasesera atarnate in aer ca niste clopotei de vant, miscandu-se la fiecare adiere.
Un zgomot brusc il facu sa tresara si sa-si indrepte privirea spre curtea vecinului. Nu-si facuse gardul inca, astfel incat, il putea vedea si auzi foarte bine pe acesta tunzandu-si gazonul. Privirea ii aluneca in urma lui admirand iarba frumoasa si pe nesimtite se trezi ca priveste insistent silueta bine facuta si cat se poate de expusa a barbatului. Impingea fara vreun efort evident masina electrica de tuns iarba, muschii jucandu-i sub stratul de piele bronzata si lucind de transpiratie.
– Ptiu, drace, c-am luat-o razna! isi spuse cu naduf, realizand intr-un tarziu incotro ii batea privirea. Trebuie sa-mi fac gard… Si sa-mi iau o masina de tuns gazonul… Si nici sa merg pe la sala, n-ar fi o idee rea, rase el… Dar gardul e primul!
– Heeeei, vecine! se apuca de strigat cat il tinea gura. Vecine, de unde ti-ai luat masinaria aia de tuns iarba? Ce marca e?
– E o motocoasa Makita… americana, tot ce poate fi mai bun in domeniu, spuse acesta cu un aer de superioritate. Ma scuzi, vecine, dar am treaba, spuse el punandu-si in miscare masinaria.
– Makita-i marca japoneza, desteptule! Muschi si-atat…! bombane el.
… Si daca tot vorbim de muschi si sudoare, parca il tenteaza sa-si faca singur gardul. Se si vede dezbracat pana la brau, cu muschii jucandu-i sub pielea transpirata si c-un ciocan imens in mana!… Thor, ce naiba!… Sa nu mai spuna pipita ca n-are ce-i trebuie! … Dar acum, pe bune… o fi greu? Sa intrebe, dar pe cine? Daca ar apela la oricare dintre prietenii lui ar rade doua luni de el, pentru ca ei toti sunt genul de oameni care scot banii din buzunar, il cauta pe cel mai bun in domeniu si rezolva repede si bine treaba. Fara bataturi sau transpiratie! Sclifositii! …
Aaa, stai putin… youtube! Acolo se gasesc de toate…. Iata! How to build a wooden fence… Ar fi nevoie de lemn, ciment, holtz suruburi, cuie… si scule… Dar stai, mama draga, stai nitel… Are el pe undeva un colet cu scule Makita primit in urma cu vreo doi ani de la firma Gtools recomandata de seful de santier pe care il angajase pentru casa… Uitase complet de el! Nici nu a apucat sa-l desfaca. Pe vremuri isi dorise sa-si amenajeze un atelier si cumparase tot ce-i trebuia: o masina de insurubat si gaurit cu percutie, un fierastrau circular manual, ce-i drept, dar bun, o masina de slefuit cu banda, una de taiat tabla, o nivela cu laser… Absolut tot ce i-ar trebui unui mester pe langa casa lui. Nu ii mai ramasese decat sa comande lemnul, cuiele, suruburile… si sa se pune pe treaba. Laptop-ul deschis pe youtube il ghideaza pas cu pas. Da semn, taie lemnele la dimensiune si le slefuieste frumos capetele, le prinde pe cadrul construit in prealabil, ca un adevarat profesionist… S-a dezbracat pana la brau si simte cu o satisfactie deosebita suvoaiele de sudoare care-i aluneca pe spate si pe piept. Centura portscule ii atarna la brau grea si foarte masculina… Lucreaza din ce in ce mai repede si mai bine. Gardul prinde forma curand,  doar are absolut tot ce-i trebuie la indemana. Inca putin si-l ridica sa-l prinda de stalpii cimentuiti… Un surub aici, unul colo… Cum statea el concentrat calare pe scandurile viitorului gard, simte doua maini mici si reci cuprinzandu-i pieptul. Parul blond i se incolataceste in jurul gatului starnindu-i fiori pana in talpi…
Dupa…  a ridicat gardul … si-a luat si masina de tuns iarba…
Cine zicea ca n-are tot ce-i trebuie!?…
Articol scris pentru SuperBlog proba 15.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s